Tranzactii internationale-Ghid practic de modele si documente (2009) – Gheorghe Caraiani

Tranzactii internationale-Ghid practic de modele si documente (2009) - Gheorghe CaraianiEditura: Wolters Kluwer
Categoria: Finante
ISBN: 973191164-2
Anul aparitiei: 2009
Numarul de pagini: 608

Comanda acum

Acest ghid practic al tranzactiilor internationale investigheaza o tema majora si de mare actualitate, si anume documentele utilizate in contractarea si derularea contractelor de export-import.

Caracterul de instrument practic de lucru rezulta din structura pe capitole, autorii considerand ca prin urmarirea fazelor cronologice ale operatiunilor de contractare si derulare se simplifica substantial documentarea celor care au tangenta cu acest domeniu.

Lucrarea este prima de acest gen din literatura de specialitate de dupa 1990 si prezinta – bazandu-se pe experienta practica si teoretica a autorilor – studii de caz, documente utilizate incepand cu faza de promovare a exporturilor, negocierea, contractarea, derularea operatiunilor (pe modalitati de transport, asigurare, tehnica platilor, vamuire), ca si aspectele legate de INTRASTAT.

Din punct de vedere practic, acest ghid a fost elaborat in concordanta cu legislatia UE, respectiv cu documentele cerute de aceasta.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>